Hobbyprojekt 'Ball-jointed Doll'

För några veckor sedan gav jag mig i kast med att försöka skapa en egen "Ball-jointed Doll" . Det är ett rent och skärt hobbyprojekt, då jag verkligen inte är någon skulptör. Fantastiskt roligt är det iaf att få hålla på att kladda med lera som avbrott till allt tecknade!

Nu är jag inne på mitt andra försök med kroppen, det första malde jag ner och gjorde ny lera på då jag försent insåg att jag gjort lederna helt fel.



Första gången hade jag gjort 'skellettet' helt av frigolit, men armarna gick av när leran var för blöt och tung. Så nu gjorde jag det av folie istället, vilket fungerade mycket bättre. Tejpen var en riktigt dum idé dock, den fastnade på väggarna och jag höll på att inte få bort den.




Mycket pyssel återstår, men vi får se hur det går. fortsättning följer :)

Teckningar till rollspel

Ett gäng glada rollspelsskapare skrev till mig för ett tag sedan och ville ha hjälp med illustrationer . Jag har bara gjort några skisser än så länge, men det är en riktigt rolig uppgift. Jag ska inte avslöja något om spelet, men även om jag inte är någon rollspelare själv, ju mer jag läser på deras forum tycker jag att det verkar vara ett riktigt intressant projekt, med flera kul idéer. Det är spännande att få vara med på ett hörn!








Välkommen till min nya blogg!

Det här är en blogg jag önskar att jag startat för två år sedan, då det som denna blogg ska handla om- mitt beslut att göra en hobby till ett levebröd- egentligen startade. Det var då jag efter flera års uppehåll äntligen satte i gång att teckna och måla igen. Det skulle varit så himla kul att nu kunna gå tillbaka och läsa om hur jag slet med med grafiken till ett flashspel (som sedan tyvärr aldrig avslutades), eller att gå hit och återblicka på den hösten jag helt koncentrerade mig åt att måla självporträtt. Men bättre då att starta den nu än inte alls, och om andan faller på gör jag nog något inlägg om äldre avslutade projekt också framöver.

Det här ska allstå bli min nya arbetsblogg och här kommer jag att skriva om de olika kreativa projekt jag för stunden jobbar med. Den kommer handla både om mina hobbyprojekt och sådant jag gör för firman och således kunna innehålla allt från teckning och illustrationer till måleri, skultptur, 3D eller flashanimationer. Hur bloggen, min firma (och jag) utvecklas återstår att se. Välkomna hit, ska ni som läser i alla fall vara!


RSS 2.0