Färdig docka

Här är den (nästan) färdiga dockan. Jag målade henne med vanlig hobbyfärg (akryl) och gouache. Till håret lyckades jag hitta en vanlig löshårs-hårsnodd på glitter som jag sprättade upp och sydde en liten peruk av. Det blev inte jättebra, håret är spretigare än jag ville ha det, och dessutom ser man sömmarna och tyget som håret är fastsytt på här och var. Men med en liten sjal som döljer hårbotten är det ändå helt ok.
Det enda som egentligen saknas är ögon, men det tänkte jag faktiskt köpa färdiga, för det tror jag inte jag kan göra själv. Och så jag väl sy henne en klänning såsmåningom.












Och så för att ge ära och heder åt de skickliga dockmakar-hemsidor där jag tagit massa hjälp och inspiration från- här är länkarna till dem:
en bjd-skapares blogg Tyvärr kan jag inte läsa japanska men här finns massa bilder från hela arbetsprocessen och väldigt fina dockor, som nästan kanske inspirerat mig lite gör mycket...
Minori doll - superfina dockor, framförallt beundrar jag hennes vackra ansikten..
In the Shadows - En blogg på engelska av en duktig skulptör. Här hittade jag de andra två länkarna och letar man runt bland inläggen hittar man många fler intressant länkar.


Fortsättningen på mitt hobbyprojekt

Nu har skulpteringen av min docka blivit klar. Ena handen råkade gå sönder, men är reparerad och ligger på torkning- det är därför den bara har en arm just nu.
Den kan faktiskt till och med stå, vilket jag inte var säker på att den skulle klara. Däremot kan den inte sitta så bra, så det måste jag försöka göra något åt. Dockan ska målas och få ögon, hår och allt sådant förstås innan den är helt klar, men det är skönt att ha iaf kommit så här långt.










Snabba illustrationer

I går var en sån där riktigt trög dag, när man inte har lust att göra något, och det går typ tio minuter för varje steck man drar. Så jag gav upp det och ägnade hela eftermiddagen åt att kolla runt på nätet på diverse forum och bloggar och efter duktiga illustratörer och grafiska designers. Det är alltid kul och inspirerande - ett tag. När man har suttit för länge börjar man istället få presationsångest och jämföra sig för mycket med alla dessa människor som är skickligare än en själv. Idag har allt jag tecknat hamnat i papperskorgen. Så kan det gå.

Här är iaf ett par bilder jag gjorde tidigare i veckan.

image4

image2

RSS 2.0